Numărul zilelor de concediu medical eliberate asiguraților din județul Tulcea anul trecut a crescut la 150.342, cu peste 5000 de zile mai mult față de anul 2015.
Datele raportate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate arată că, în același timp, numărul certificatelor medicale înregistrate a scăzut cu 750, ajungând la 17668. Pentru aceste concedii s-au achitat aproape 11.700.000 lei, sumă care cuprinde atât plățile suportate de angajator din fondul de salarii, cât și compensările și restituirile de la Casa de Sănătate.
„Suntem bucuroşi că am reuşit să efectuăm toate plăţile în termenele legale, în ordinea cronologică a înregistrării cererilor. Vă amintiţi că în 2013, de exemplu, aveam restanţe vechi de 3 ani, situaţie pe care am reuşit s-o depăşim în ultimii ani” – a declarat Eugenia Vasile, preşedinte-director general al CJAS Tulcea.
Creșterea fondului alocat acestor plăți vine ca o consecință a majorării salariilor asiguraților beneficiari, dar și a tipurilor de boli pentru care s-au prescris concediile medicale (oncologie, cronici), decontate 100%.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.