Centrul social de urgenţă Phoenix din oraşul Tulcea găzduieşte în această perioadă 33 de persoane fără adăpost, de aproape patru ori mai multe decât în timpul verii, dar sub capacitatea maximă, a declarat directoarea Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS), Ştefana Zibileanu.

Ea a mai spus că în centru se respectă toate măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 şi a amintit că aici pot fi găzduite 50 de persoane.

„Avem două zone de carantinare. Fiecare beneficiar nou este ţinut câteva zile în carantină şi apoi intră în centru. La intrarea în centru, toate persoanele sunt testate, testele fiind oferite gratuit de Direcţia de Sănătate Publică. Mai putem primi beneficiari”, a menţionat directoarea DAPS, relatează Agerpres.

În iernile trecute, numărul persoanelor care au primit asistenţă în centrul Phoenix era apropiat de capacitatea maximă.

Centrul social de urgenţă Phoenix s-a înfiinţat în anul 2009, printr-un proiect finanţat din fonduri europene. Centrul oferă gratuit persoanelor fără adăpost servicii de consultanţă psihologică şi asistenţă juridică, dar şi servicii de cazare şi de masă. Beneficiarii se autogospodăresc şi trebuie să respecte un regulament strict, dacă vor să aibă acces la servicii.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.