Administrația Națională de Meteorologie anunță că joi vor fi averse torențiale și vijelii în 19 județe din sud-estul și centrul țării. Specialiștii au emis avertizare de tipul cod galben de instabilitate atmosferică.

Avertizarea va intra în vigoare la ora 14.00 și va fi valabilă până la ora 21.00. Sunt vizate zone din cea mai mare parte a Moldovei, din nordul Dobrogei, din estul Munteniei și din zona Carpaților Meridionali și Orientali, relatează Mediafax.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii cu viteze de peste 55…70 km/h, descărcări electrice, averse torențiale și izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp, precizează meteorologii.

Joi și vineri, în România sunt în vigoare mai multe avertizări de vreme extremă. Astfel, în estul, sud-estul și sudul țării este cod galben de temperaturi ridicate și disconfort termic, în timp ce în Banat, în nordul Moldovei și în centrul Ardealului este cod portocaliu. De asemenea, meteorologii au emis o avertizare de tipul cod roșu de caniculă valabilă joi și vineri în șase județe din nord-vestul țării.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.