Acesta și-a recunoscut vinovăția printr-un acord încheiat cu procurorul de caz.
În fapt, pe parcursul anul 2013, J.A., la data săvârşirii faptelor agent de poliţie în cadrul Postului de Poliţie Luncaviţa, a folosit autoritatea de poliţist pentru sancţionarea la regimul circulaţiei rutiere a unei persoane, pentru ca, mai apoi, să-i pretindă acesteia o maşină de lemne de foc pentru a anula sancţiunea.
Cu toate că agentul a primit mita solicitată, acesta a înaintat documentele de constatare conform procedurilor. Pe parcursul cercetărilor efectuate în cauză, J.A. l-a convins pe colegul său de muncă să declare în favoarea sa modul în care s-au petrecut faptele.
Tot în cursul anului 2013 cu ocazia cercetărilor privind o reclamaţie de furt, agentul de poliţie a săvârşit infracţiunea de purtare abuzivă faţă de o altă persoană.
Inculpatul J.A., agent de poliţie, a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani şi 10 luni închisoare cu aplicarea disp. art. 91 din C.pen. privind suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabilirea unui termen de supraveghere de 3 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, luare de mită, purtare abuzivă şi instigare la mărturie mincinoasă.
În cauză, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Tulcea au fost delegaţi de către procuror să desfăşoare diverse activităţi procedurale de instrumentare a probatoriului, se menționează în comunicatul DGA.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.