Un polițist din Tulcea a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită și trafic de influență. El a fost acuzat că a primit mită pentru a promova trei persoane la obținerea permisului de conducere, conform informațiilor transmise de Mediafax.

Curtea de Apel Constanța a respins apelul formulat de polițistul din cadrul SPCRPCÎV Tulcea împotriva sentinței penale pronunțate de Tribunalul Tulcea. Astfel, agentul de poliție a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare și interzicerea drepturilor pe o durată de 3 ani, ca pedeapsă complementară.

Conform Direcției Generale Anticorupție, agentul de poliție a primit sume de bani necuvenite de la două persoane din comuna Ciucurova în perioada martie – mai 2018, lăsând să se înțeleagă că poate influența funcționarul competent din cadrul SPCRPCÎV Tulcea pentru a promova cei trei candidați la proba practică pentru obținerea permisului de conducere. Acesta a primit, de asemenea, bani de la o altă persoană din aceeași comună în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu.

Cauza a fost disjunsă în urma desfășurării activităților procedurale privind infracțiunile de luare de mită și trafic de influență săvârșite în aceeași perioadă de către doi agenți de poliție din cadrul Postului de Poliție al comunei Ciucurova, județul Tulcea. Inițial, investigația a fost deschisă ca urmare a sesizării din oficiu a ofițerilor de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Tulcea.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.