Festivalul–Concurs National de Folclor pentru Tineri Interpreţi «Dor de Cânt Românesc» a ajuns la cea de-a XIV-a ediție, o ediție în care tradiția, folclorul și autenticitatea neamului românesc sunt puse la loc de cinste.
Festivalul a fost deschis artiştilor amatori, solişti vocali din ţară, interpreţi ai cântecului popular românesc, cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, structurați pe trei sectiuni de vârstă, sub acompaniamentul Orchestrei «Baladele Deltei» condusă de dirijor Aurelian Croitoru, manager ansamblu – maestrul Stefan Coman.
Concursul s-a desfășurat în Sala de Spectacole a Casei de Cultură din comuna Cumpăna, în ziua de 31 mai 2019, începând cu ora 14.00, iar Gala Laureaților şi Festivitatea de Premiere a avut loc azi, 1 iunie 2019, începând cu ora 11.00.
„Această ediție a înregistrat peste 50 de concurenți, fapt ce ne dovedește că festivalul a ajuns la un nivel ridicat de calitate, lucru care ne onorează.
Folclorul românesc din toată țara a fost prezent la Cumpăna, concurenții reprezentând județele : Brăila, Buzău, Constanța, Gorj, Ialomița, Olt, Prahova, Suceava, Sibiu, Tulcea.
Juriul a fost alcătuit din personalități de prestigiu ai folcloristicii românesti. Președintele juriului, doamna Elise Stan – profesor doctor etnomuzicolog, realizator emisiuni de folclor în cadrul TVR, doamna Doina Ișfănoni – doctor, istoric de arta, cercetător, etnolog in cadrul Muzeului National al Satului „Dimitrie Gusti” din București, doamna Daniela Roxana Gibescu – doctor etnomuzicolog, specialist Electrecord România, doamna Nicoleta Popa – director Televiziunea Favorit, doamna Maria Magiru – etnograf, director Muzeul de Arta Populara Constanta, doamna Ileana Vieru – realizator emisiuni folclorice, Radio România „Antena Satelor”, doamna Eugenia Florea – profesor etnomuzicolog, realizator emisiuni folclor Radio Romania.
Pentru județul Tulcea, Elena Lazăr din comună Dăeni a obţinut locul III la acest festival. Solistă a coralei Nihil Sine Deo a Parohiei Dăeni, Elena Lazăr este elevă în clasa a X-a, la Liceul de Arte George Georgescu din Tulcea, la secţia canto popular, profesor Georgeta Nichifor.

 

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.