InfoCons atenționează asupra cantității de E-uri din preparatele de post, care pot ajunge la 50.
Potrivit InfoCons, preparatele de post, precum pâinea, pateul vegetal, margarina, halva, un suc tip ceai sau lapte de soia și o gumă de mestecat, pot conține până la 50 de E-uri. De exemplu, pâinea conține până la 4 E-uri, pateul vegetal ajunge până la 13 E-uri, margarina atinge până la 6 E-uri, halvaua are până la 3 E-uri, un suc tip ceai atinge până la 8 E-uri, un lapte de soia are până la 5 E-uri, iar o gumă de mestecat ajunge până la 11 E-uri. Printre cei mai des întâlniți aditivi alimentari (E-uri) se numără Acidul Ascorbic (E300) și Acidul Citric (E330).
De asemenea, această gustare de post conține până la 5,58 grame de sare, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumarea pe zi a unei cantități de 5 grame de sare. Astfel, într-o singură gustare de post, este consumată cantitatea de sare recomandată pe zi de Organizația Mondială a Sănătății, avertizează specialiștii.