FOTO Travel Delta Star - TDS

Transportatorii din Deltă vor să majoreze tarifele practicate pentru serviciile prestate cu cel puţin 10 lei, începând de luna viitoare, ca urmare a creşterii preţurilor la combustibil, a declarat, preşedintele Asociaţiei Operatorilor Navelor de Agrement şi Transport Rapid (AONATR), Ştefan Ivanov.

Până în momentul de faţă, agenţii economici nu au scumpit tarifele practicate pentru localnici, iar preşedintele AONATR susţine că viitoarele majorări nu vor acoperi în totalitate pierderile înregistrate pe fondul creşterii preţurilor combustibilului.

„Operatorii economici au benzină fără accize, dar preţul ei s-a apropiat de cel al benzinei cu accize. Dacă înainte diferenţa era de aproape 50%, acum aproape că nu mai simţim diferenţa. În fiecare lună, avem o creştere de 50 de bani, 80 de bani pe litru, ceea ce nu va mai putea fi susţinut şi toată lumea se gândeşte la o creştere. Nu va fi o dublare de preţuri, chiar dacă benzina fără accize a fost 3 lei, iar acum a ajuns la 6 lei şi se intenţionează să ajungă la 7 lei-8 lei. Va fi o creştere cu 10-20 de lei pe serviciu, de agrement, de transport”, a menţionat preşedintele Ivanov, relatează Agerpres.

El a mai sus că micii transportatori privaţi din Deltă doresc să majoreze tarifele începând de luna viitoare.

„Va fi o eficientizare minimă a activităţii”, a precizat preşedintele AONATR.

Potrivit acestuia, fenomenul turistic în Deltă este mai mic cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Avem o scădere de cel puţin 50% şi ne este greu să menţinem personalul. Totul e în scădere, dar tindem să credem că la nivel naţional oamenii sunt rezervaţi în a-şi cheltui fondurile pentru că nu ştim evenimentele la nivel global. În anii trecuţi, turismul a început mai binişor ca flux, iar acum avem doar turism de weekend”, a explicat preşedintele Ivanov.

În momentul de faţă, preţul unei călătorii Tulcea-Sulina este de 50 de lei pentru un localnic, în timp ce un turist plăteşte 70 de lei.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.