njkxmweynjbhzjg2ytrmmdlmodi0zjy5ymjknmvl.thumb .jpg
njkxmweynjbhzjg2ytrmmdlmodi0zjy5ymjknmvl.thumb .jpg

Primul ghid privind hărțuirea la locul de muncă va fi supus avizării ministeriale, a anunțat ministrul Gabriela Firea. Potrivit acesteia, hărțuirea morală și sexuală este un fenomen existent în instituțiile publice și în companiile private, însă este prea puțin discutat.

Ghidul a fost elaborat de specialiștii Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, împreună cu ANES, Institutul Român Pentru Drepturile Omului și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Conform declarației ministrului Firea de pe Facebook, femeile din România sunt discriminante, izolate și plătite prost, ocupând locul 26 din 27 în Europa, conform Institutului European pentru Egalitate de Gen. În plus, în ultimul an, 354 de femei au fost hărțuite de către soți, parteneri și colegii de serviciu.

Ghidul urmează să fie implementat în toate instituțiile și propune luarea în considerare a observațiilor făcute de sindicate și de patronate pentru a crea un document util și ușor de pus în practică pentru angajatori și pentru victimele de hărțuire.

Sursa

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.