Actualizare: profesorul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.
La începutul acestui an, profesorul și-a făcut un cont fals pe o rețea de socializare și a contactat o elevă de 13 ani căreia i-a cerut să-i trimită fotografii dezbrăcată.

În urma investigațiilor și a probelor ridicate, procurorii DIICOT Tulcea au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Șerbănică Lucian, în vârstă de 30 ani, profesor la două scoli generale de pe raza municipiului Tulcea, pentru săvârșirea infracțiunilor de pornografie infantilă și șantaj.
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că la data de 4 ianuarie 2017, inculpatul Șerbănică Lucian, utilizator al unui cont de pe o rețea de socializare, cu date nereale, s-a împrietenit cu o minoră în vârstă de 13 ani (eleva acestuia).
În aceeași zi, prin secțiunea messenger, profesorul a conversat prin mesaje text cu minora, pretinzând prin fotografia afișată contului că este o persoană de sex feminin și reprezentant al unei agenții de modeling. A invitat-o să participe la o preselecție, în sensul de a poza pentru eventuale reclame, determinând-o astfel să realizeze patru fotografii nud, pe care i le-a trimis prin aceeași aplicație. Pentru a o determina/încuraja să facă acest lucru, inculpatul i-a trimis, la rândul său, minorei, două fotografii nud, pretinzând a fi cu propria persoană.
După ce a obținut primele fotografii, inculpatul i-a mai cerut minorei o fotografie în oglindă dezbrăcată, iar când aceasta a refuzat, a amenințat-o – prin patru mesaje text, succesive – că va face publice pe rețelele de socializare, primele fotografii.
Cu ocazia percheziției efectuate, au fost identificate și ridicate suporturi de stocare a datelor informatice, în vederea expertizării informatice.
Inculpatul a fost prezentat Tribunalului Tulcea cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Cauza este instrumentată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Procurorii DIICOT fac precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.