7604 600x315 2.jpg
7604 600x315 2.jpg

Din această toamnă, elevii nu vor mai avea voie să folosească telefoanele în școli decât în zonele strict autorizate în regulamentul intern.

Profesorii vor putea și să rețină telefoanele elevilor care le folosesc în afara ariilor desemnate. Noua măsură din Legile Educației prevede că utilizarea dispozitivelor este interzisă pentru toți elevii, inclusiv în timpul activităților educaționale din afara școlii, relatează EuroNews.

Multe voci din rândul elevilor susțin că măsura vine ca o pedeapsă suplimentară și că ar trebui să fie responsabilitatea profesorilor să mențină atenția elevilor în clasă.

Pe de altă parte, unii elevi văd telefoanele mobile ca pe un scut de protecție în fața potențialelor situații de abuz sau bullying, putând să înregistreze astfel de incidente ca probă sau să ceară ajutor.

Pentru învățământul liceal, școlile au libertatea de a decide în ce măsură permit folosirea dispozitivelor mobile. Totuși, legea permite utilizarea telefoanelor în timpul orelor de curs dacă sunt folosite strict în scop educațional, sub supravegherea cadrelor didactice.

Reprezentanții guvernului argumentează că această măsură vizează reducerea perturbărilor în timpul orelor, mai ales a situațiilor în care elevii filmează sau ascultă muzică. Asociațiile de părinți și de elevi însă contrazic această perspectivă, văzând măsura ca pe o pedeapsă suplimentară.

În pofida clarității unor prevederi, legea lasă neclarificate unele aspecte, precum ce se întâmplă când un elev refuză să îi înmâneze telefonul unui profesor sau momentul exact în care telefonul este returnat.

Sursa

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.