foto Adevărul

Diplomații români vor fi obligați să vorbească două limbi străine, potrivit unei inițiative legislative a USR adoptată de Senat.

Membrii Corpului diplomatic și consular al României sunt obligați să cunoască cel puțin două limbi străine, dintre care una să fie engleza sau franceza, scrie în proiect. Inițiativa legislativă aparține senatorului USR Cristian Bordei și a primit votul favorabil al Senatului, scrie Mediafax.

„Am mai făcut un pas important în procesul de actualizare a legislației în acest domeniu. Este esențial ca membrii Corpului diplomatic și consular să aibă competențe de comunicare fluentă în mai multe limbi străine, dintre care cel puțin una să facă parte din principalele limbi de lucru folosite în cadrul forurilor internaționale și vorbite în cele mai multe sfere de afaceri și cultură din lume. Activitatea diplomatică nu se face cu orice limbă străină, iar multilingvismul este o politică asumată la nivelul instituțiilor Uniunii Europene”, a declarat Bordei care este și secretar al comisiei pentru politică externă din Senat.

93 de senatori au votat pentru proiect și un singur senator s-a abținut.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.