Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), în parteneriat cu Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR) – Apele Romane Dobrogea-Litoral, urmează să implementeze proiectul „Apărarea complexă a localităţilor situate în Delta Dunării pentru minimizarea riscului inundaţiilor asupra vieţii, judeţul Tulcea”, al cărui contract de finanţare valorează aproape 56,83 milioane de lei.

Conform unei informări postate, vineri, de ANAR, pe pagina oficială de Facebook, lucrările au fost structurate în trei obiecte de investiţie.

Astfel, Obiectul 1 prevede reabilitarea şi modernizarea staţiilor de evacuare a excesului de apă din intravilanul localităţilor Periprava, Sulina, Letea, Pardina, Crişan, Sfântu Gheorghe, Gorgova şi Mila 23, din Delta Dunării, provenit din precipitaţii şi infiltraţii, şi se referă la nouă staţii de pompare existente din această zonă.

De asemenea, în cadrul Obiectului 2 se au în vedere lucrări de apărare împotriva inundaţiilor a localităţii Vulturu, comuna Maliuc, judeţul Tulcea, ce includ: două staţii de pompare şi închiderea liniei de apărare a localităţii, cu o lungime de 9.465 metri.

Potrivit sursei citate, Obiectul 3 se referă la apărarea împotriva inundaţiilor în localitatea Ilganii de Sus, comuna Maliuc, judeţul Tulcea. În acest perimetru vor fi lucrări pentru o staţie de pompare, precum şi de închidere linie de apărare, pe o lungime de 3.790 metri.

Valoarea totală a contractului de finanţare este de 56.828.237,79 de lei, din care 85% provin din Fondul de coeziune, iar 15% de la bugetul de stat.

Data estimată de finalizare a lucrărilor este 30 noiembrie 2023.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.