Proiectul Ave „asta Vreau Eu” Extins La Tulcea De Sibienii De La Marquardt Si Ulbs
Proiectul Ave „asta Vreau Eu” Extins La Tulcea De Sibienii De La Marquardt Si Ulbs

Proiectul „AVE- Asta Vreau Eu” a fost nucleul workshop-ului cu tema „Promovarea securității și sănătății în muncă în sistemul educațional pentru o viață activă, sigură și sănătoasă”, derulat la Tulcea în cadrul Campaniei EU OSHA 2018-2019 „Managementul substanțelor periculoase”.

Compania Marquardt este partener fondator și totodată promotorul proiectului „AVE – Asta Vreau Eu”, alături de Inspecția Muncii și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. La workshop-ul susținut de Marquardt au participat 32 de elevi de clasa a VIII-a de la Școlile Gimnaziale Izvoarele şi Mihai Bravu din judeţul Tulcea, însoțiți de cadre didactice și reprezentanți ai instituțiilor de stat, cât și agenți economici. Inspecţia Muncii a fost reprezentată de conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Tulcea. Evenimentul s-a bucurat de participarea reprezentantului  Instituţiei Prefectului din Judeţul Tulcea, precum şi a inspectorului general şcolar al judeţului Tulcea, care este implicat activ în derularea proiectului AVE.

Elevii au primit informații despre compania Marquardt, sistemul de învățământ dual, proiectul AVE, cu accent pe prevenirea afecțiunilor musculo-scheletice. La final participanții și-au testat cunoștințele dobândite și abilitățile pe cele două simulări interactive ce încorporează produse Marquardt: GWS BMW și Consola Renault.

Concluziile evenimentului pot fi rezumate în urmatorul mesaj transmis elevilor: „Securitatea și sănătatea în muncă este preocuparea noastră, a tuturor. Ea este în avantajul tău și în beneficiul companiilor”.