În şedinţa din 8 mai, Guvernul a adoptat o hotărâre privind trecerea Teatrului de vară Bazilescu din domeniul public al statului şi din administrarea Institutului Naţional al Patrimoniului în domeniul public al Municipiului Bucureşti. O „soartă” similară ar putea avea şi Grădina de vară Dacia din Tulcea, „dacă Primăria Tulcea îşi doreşte acest lucru” a subliniat Daniel Breaz, Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, prezent la Tulcea.

„Cu Teatrului de vară Bazilescu era o problemă ce trena de patru ani. Primăria şi-a dorit acest obiectiv pentru că domnul primar Tudorache îşi doreşte să investească în această zonă şi aşa în două săptămâni am promovat această Hotărâre de Guvern. Practic s-a creat, dacă vreţi un precedent. Se poate întâmpla la fel şi cu Grădina de vară de la Tulcea, dacă primăria îşi doreşte acest lucru”, a declarat Daniel Breaz, Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, prezent la Tulcea.

Prezentă la întâlnirea cu ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, viceprimarul municipiului Tulcea, Andaluzia Luca şi-a notat recomandarea ministrului şi probabil că va lucra personal la proiectul de hotărâre de Guvern mai ales că acordul pentru preluarea acestui obiectiv este dat de consiliul local de ani de zile, dacă nu cumva un deceniu deja…

Ministrul a adăugat că este aproape de finalizare o formă nouă a legii 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice. „Aproape avem finalizată o formă nouă a legii 422, o lege care se referă exact la monumente de patrimoniu, la clădiri, la ceea ce înseamnă patrimoniul mobil şi imobil din România, deoarece ne dorim ca toate aceste opere de artă sau clădiri de patrimoniu să poată fi readuse la forma de odinioară’, a spus ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale ce urmează azi să ajungă la două dintre cetăţile judeţului: Halmyris şi Enisala.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.