O delegație a Consiliului Județului Județean Tulcea, condusă de consilierul Victor Chiriazic, a participat la Conferința ‘Turism Durabil pentru Dezvoltare Rurală’, desfășurată în perioada 15-17 februarie, la Bergamo, provincia Lombardia, Italia. Evenimentul a constat dintr-o serie bogată de activități pe linia colaborării dintre specialiștii EuroGites (Federația Europeană pentru Turism Rural), MER, ARE, Regiunea Lombardia și Ente Fiera Promoberg. Scopul conferinței a fost acela de a promova strategiile pentru avansarea turismului rural acordând o atenție deosebită turismului agricol ca instrument de marketing și economie ecologică ca un pariu pentru revigorarea economiei turistice. Nu în ultimul rând, în cadrul prezentărilor s-a pus accentul pe schimbul de know-how, experiență și căutarea unor soluții reciproc avantajoase.
Evenimentul a reușit să reunească părțile interesate din două dintre cele mai importante sectoare pentru economia europeană, turismul și agricultura, în contextul identificării unui numitor comun pentru cooperare și sinergii în viitor. Județul nostrum areușit, ca de obicei, să se impună prin specificul zonal, cu precădere Delta Dunării, în perimetrul și pentru dezvoltarea căreia agroturismul joacă un rol deosebit de important.
De menționat este faptul că, în cadrul conferinței, mai mulți participanți s-au înscris într-o competiție de postere reprezentative pentru proiecte de succes în domeniul turismului rural, aflate în derulare. În acest sens, cele mai multe voturi — acordate de românii prezenți și nu numai — și, implicit, câștigarea competiției au revenit Asociației Grupul de Acțiune Locală Napoca Porolissum cu proiectul ‘ENPORT — A Transnational Cooperation Project’.
Oportunitatea participării Consiliului Județean Tulcea la aceasta conferință a venit la recomandarea Adunării Regiunilor Europene (ARE), în calitate de membru al Mișcării Europene pentru Ruralitate (MER), în vederea creșterii conștientizării în ceea ce privește potențialul actual și de perspectivă al turismului durabil în zonele rurale.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.