La sfârşitul lunii septembrie, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tulcea erau înregistraţi 2472 de şomeri (din care 1261 de femei), rata şomajului fiind de 3,41 %.

Comparativ cu luna precedentă, când rata şomajului a fost de 2,89 %, în această lună acest indicator a înregistrat o creştere cu 0,52 pp.

Din totalul de 2472 de persoane înregistrate în evidenţele AJOFM Tulcea, 461 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 2011 erau şomeri neindemnizaţi. În ceea ce priveşte mediul de rezidenţă, 1745 de şomeri provin din mediul rural şi 727 sunt din mediul urban.

Structura şomajului pe grupe de vârste se prezintă sugestiv astfel:

Şomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Tulcea (30,46%), urmat de cei cu studii primare (27,54%), iar 25,24% au studii liceale. Şomerii cu nivel de studii medii – submedii reprezintă 96,93% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii superioare sunt 3,07%.

Structura şomerilor înregistraţi pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 741 de persoane foarte greu ocupabile, 575 greu ocupabile, 872 mediu ocupabile, iar 284 sunt persoane uşor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează că urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Tulcea sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Tulcea la adresa https://www.anofm.ro/details.html?categ=1&subcateg=6&agentie=Tulcea.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.