Când doriți să mai diversificați ceea ce gătiți prin casă, încercați praz cu măsline, ca în Oltenia. Merge servită alături de un pilaf sârbesc cu toate legumele si zarzavaturile de sezon.

praz-masline

Ingrediente:

  • 3 tulpini groase de praz
  • 3 roșii (cât mai coapte sau mai moi)
  • 100 grame măsline (negre), de preferat fără sâmburi
  • o ceapă
  • un pahar vin alb
  • 3-4 căței usturoi
  • 30 ml ulei
  • boia, sare, piper – câte o linguriță
  • o legătură de mărar
  • 500 ml apă

Mod de preparare

1. Tocați prazul cât mai mărunt, roșiile cuburi, mărunțiți usturoiul, curățați și tocați mărunt ceapa.

2. Încingeți ulei într-o tigaie și apoi prăjiți ceapa, după care adăugați rosiile, usturoiul, piperul și sarea.

3. Adăugați în tigaie (de preferat wok, că e mai adânc) și prazul și încercați să-l căliți. Apoi puneți apa și lăsați să fiarbă circa 15 minute, până scade apa.

4. La final puneți vinul și măslinele și așteptați până se evapora vinul (circa 10 minute).

5. Mai puneți sare (dacă e nevoie) și boiaua.


sursa: retetetv.ro

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.