image 2022 12 14 25966187 41 autostrada a1 sibiu boita.jpg
image 2022 12 14 25966187 41 autostrada a1 sibiu boita.jpg

Românii sunt cei mai nemulțumiți cetățeni din lume de infrastructura din țara lor, potrivit „Indexului global al infrastructurii” realizat de Ipsos. Sondajul include 31 de țări, ai căror cetățeni își exprimă gradul de mulțumire referitor la infrastructură. Românii sunt printre cei mai nemulțumiți referitor la infrastructura din țara lor.

Nivelul mediu global de satisfacție față de infrastructură este mai ridicat la 38% decât nivelul mediu de nemulțumire care se situează 30%, dar multe persoane sunt nesigure, o treime (33%) nefiind nici mulțumite, nici nemulțumite sau răspunzând „nu știu”, potrivit Economedia.

Cetățenii din Peru, Italia, Ungaria și România printre cei mai negativi, în timp cemajoritatea cei din Singapore, Indonezia, Țările de Jos și India tind să fie printre cei mai pozitivi.

Există o variație considerabilă în ceea ce privește sentimentul. De exemplu, există un decalaj de 65 de puncte procentuale în ceea ce privește nivelurile generale de satisfacție față de infrastructură în cele 31 de țări. Trei sferturi sunt foarte sau destul de mulțumiți în Singapore (74%), în timp ce în România doar unul din zece (9%) este mulțumit.

Cu toate acestea, 57% dintre respondenți consideră că țara lor nu face suficiente eforturi pentru a-și satisface nevoile în materie de infrastructură.

Persoanele din Africa de Sud (78%), România (de asemenea 78%) și Brazilia (73%) sunt cel mai probabil de acord cu faptul că țara lor nu face suficiente eforturi pentru a răspunde nevoilor de infrastructură. Coreea de Sud (21%), Singapore (28%) și Japonia (31%) au cel mai scăzut nivel de acord.

Raportul arată că românii au în general un nivel foarte scăzut de satisfacție față de aproape toate tipurile de infrastructură.

  • Satisfacția față de aeroporturi: 38%, cel mai scăzut procent la nivel global
  • Satisfacția față de autostrăzi: 14%, cel mai scăzut procent la nivel global
  • Satisfacția față de rețeaua de drumuri locale: 21%, al patrulea cel mai scăzut procent la nivel global
  • Satisfacția față de rețeaua feroviară: 14%, cel mai scăzut procent la nivel global
  • Satisfacția față de oferta de noi locuințe: 45%, peste media globală
  • Satisfacția față de infrastructura de apărare contra inundațiilor: 13%, al doilea cel mai scăzut procent la nivel global
  • Satisfacția față de infrastructura digitală: 61%, peste media globală
  • Satisfacția față de infrastructura de apă/canalizare: 38%, al șaptelea cel mai scăzut procent la nivel global
  • Satisfacția față de infrastructura de energie regenerabilă: 26%, al patrulea cel mai scăzut procent la nivel global
  • Satisfacția față de infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice: 17%, al treilea cel mai scăzut procent la nivel global.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.