Nașul” acestui parteneriat este deputatul Lucian Simion, membru activ al comunității armenilor din România.

Baza viitoarei colaborări între cele două unităţi administrativ-teritoriale a fost parafată de vicepreşedintele Dumitru Mergeani şi Karen Adamyan, viceguvernatorul Regiunii Tavush. La ceremonie au mai participat administratorul public al județului, Vasile Strat, și ambasadorul Republicii Armenia, E.S. Hamlet Gasparian. De asemenea, au fost prezenți prefectul Lucian Furdui și viceprimarul Petre Marinescu.
Sper ca tratatul semnat astăzi să producă efecte concrete în viitorul foarte apropiat“, a declarat vicepreședintele Mergeani, care a și prezentat, pe scurt, istoria comunității armene din județul Tulcea, cu cele două centre importante – Sulina și Babadag.
La rândul său, viceguvernatorul Regiunii Tavush a transmis cuvântul guvernatorului și a vorbit despre două direcții de cooperare identificate de ei: turismul și cultura.
Mulțumim domnului președinte Horia Teodorescu pentru faptul că a făcut posibilă această Înțelegere de Cooperare, dar și așa-zisului naș al relației de cooperare dintre cele două regiuni, domnul deputat Lucian Simion“, a spus acesta.
Tot despre relația de prietenie dintre români și armeni a vorbit și ambasadorul Armeniei în România. Mai mult, domnia sa a vorbit și despre deschiderea mai multor unități administrativ teritoriale din România de a coopera cu regiuni din Armenia (spre exemplu, în curând și județele Argeș, Cluj și Harghita urmează să se semneze astfel de înțelegeri cu regiuni din Armenia).
Noi va trebui să luăm aceste semnături de pe foaie și să le transpunem în viața reală“, a declarat Excelența sa Hamlet Gasparian, ambasadorul Republicii Armenia în România.
Administratorul public Vasile Strat, cel care în toamna trecută a făcut o vizită de pregătire a Înțelegerii în Armenia, a adus în discuție și principalele direcții de colaborare pentru viitorul apropiat. Printre acestea se află realizarea unui traseu turistic, proiect care reprezintă o oportunitate a colaborării bilaterale.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.