Salariații și foștii salariați își vor putea accesa singuri datele din Registrul general de evidență a salariaților (Revisal).

Registrul general de evidenţă a salariaţilor cuprinde elementele de identificare ale tuturor salariaţilor, data angajării, funcţia/ocupaţia conform specificaţiei Clasificării ocupaţiilor din România sau altor acte normative, nivelul şi specialitatea studiilor absolvite, tipul contractului individual de muncă, salariul, sporurile şi cuantumul acestora, perioada şi cauzele de suspendare a contractului individual de muncă, perioada detaşării şi data încetării contractului individual de muncă, relatează euronews.ro

Procedurile prin care angajații și foștii angajați vor avea acces la date

Guvernul a publicat procedurile prin care angajații și foștii angajați vor avea acces la datele proprii din REVISAL.

Registrul de Evidență a Salariațiilor va putea fi accesat online, după ce obțineți un nume de utilizator și o parolă, fie personal, la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă, fie prin e-mail, în situația în care dețineți semnătură electronică autorizată. Veți putea vedea, oricând, informații despre contractele de muncă și vechimea, dar și dacă angajatorii v-au plătit sau nu contribuțiile către stat.

Informațiile pot fi inclusiv descărcate și tipărite. Atenție, veți avea acces doar la datele care vă privesc, nu și la datele celorlalți.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.