Controversatul proiect privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost aprobat azi în Camera Deputaților, decizională pentru această lege organică.
După dezbateri, amendamente și modificări textul a fost aprobat cu 188 de voturi „pentru” din cele 267 exprimate în plenul Camerei.
În mod evident, cei doi deputați PSD de Tulcea, Lucian Simion și Anișoara Radu, au votat „Da”, în timp ce liberalii Vasile Gudu și George Șișcu s-au abținut, încercând probabil să sugereze astfel că ar fi de acord cu măririle salariale, dar nu în forma propusă de Guvern.
Deputatul rușilor-lipoveni Miron Ignat (tulcean, dar ales pe liste naționale pe mandat rezervat minorităților) nu a fost prezent la vot, chiar dacă legea salarizării bugetarilor este importantă și așteptată de toți românii, inclusiv de cele câteva mii de minoritari etnici pe care acesta îi reprezintă în Parlament.
Celălalt deputat tulcean din grupul minorităților, Iusein Ibram (Uniunea Democrată Turcă) a votat „pentru” legea în discuţie.
În urmă cu două săptămâni, cei doi senatori de Tulcea – Eugen Teodorovici (PSD) şi Ion Ganea (PMP) au votat, de asemenea, în favoarea legii în forma supusă aprobării în Senat.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.