Consilierii municipali vor vota în următoarea ședință (luni, 27 februarie) proiectul de hotărâre prin care se recalculează chiriile tulcenilor care locuiesc în blocurile ANL.
Această decizie are la bază prevederi din actele normative emise de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice referitoare la algoritmul de calcul (vârsta chiriașilor, recuperarea investițiilor, valoarea cheltuielilor de reparații și administrare, coeficienți de ponderare).
Pentru chiriașii din complexul Izvorului 4-6 recalcularea va fi aplicată la 1 iulie 2017, ei fiind titulari de contracte în derulare pentru primii 5 ani.
Noile chirii însă vor fi în continuare sub nivelul celor de piața liberă, între 40 și 100 de euro – funcție de veniturile chiriașilor, mărimea locuinței, amplasarea și vechimea construcției.
În municipiul Tulcea ANL a construit 320 de locuințe (situate pe străzile Iuliu Maniu, 1848, Izvorului și Viticulturii). O parte dintre ele au fost cumpărate de chiriași, iar la acest moment primăria mai administrează doar 188 de apartamente din fondul agenției.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.