Ora de Sibiu
Calcul Somaj.jpg

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că odată cu încheierea stării de urgență, șomajul tehnic nu va mai fi acordat. Practic, după 15 mai, statul nu va mai putea susține plata acestor indemnizații.

După 15 mai, când se va ridica starea de urgență, plata șomajului tehnic nu se va mai putea face, dar va fi înlocuită cu o altă măsură la care Guvernul lucrează în prezent, a spus Violeta Alexandru la Digi24.

Statul ar putea contribui, alături de angajator, pe baza unui parteneriat, la o formă de susținere financiară, orientându-se către acele sectoare cu potențial.

Peste 650 de mii de români beneficiează luna aceasta de șomaj tehnic. Deși inițial ministrul Muncii spunea că banii vor ajunge la angajații aflați în această situație până în 18 aprilie, plățile s-au făcut cu întârziere, dar ministrul a dat asigurări că la începutul săptămânii viitoare toți oamenii vor primi banii. Următoarea tranșă de plată pentru șomajul tehnic se va face în mai, la începutul lunii urmând să fie depuse cererile, iar Violeta Alexandru este convinsă că lucurile vor merge mai bine atunci.

„Angajații nu sunt în război cu angajatorul și nici invers, e o presiune enormă” și pentru unii, și pentru ceilalți, a arătat ministrul Muncii, care a recunoscut că mai ales la începutul crizei a primit relatări „tulburătoare” de la oameni în privința experiențelor de comunicare cu angajatorii.

Sursa: Digi24

Primește titlurile instant

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.