foto GSP

Cătălin Chirilă, campion mondial şi european la Canoe simplu (1000 m), este liderul flotilei româneşti pentru Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Duisburg (23-27 august), unde pe lângă medalii se pot câştiga primele bilete pentru JO 2024 de la Paris.

Lotul României pentru Duisburg este alcătuit din patru băieţi şi două fete. Cătălin Chirilă va concura la Canoe simplu în probele de 1000 m (olimpică) şi 500 m, Ilie Sprincean şi Oleg Nuţă trag la Canoe dublu în probele de 1000 m şi 500 m (olimpică), Tania Vîrijac şi Oleksandr Komiahin participă la Canoe dublu mixt 500 m, Oleksandr Komiahin la Canoe simplu (5000 m), Tania Vîrijac la Canoe simplu în probele de 1000 şi 200 m (probă olimpică) şi Carmen Morawietz, la Kaiac simplu în probele de 1000 şi 500 m (probă olimpică). Morawietz este o sportivă de origine română, cu rezidenţa în Germania, dar care este legitimată la CS Dinamo şi va reprezenta România la Mondiale, relatează Agerpres.

”Aşteptăm medalie şi calificare de la Cătălin Chirilă. Acum competiţia e competiţie, dar o medalie va lua, fie că vine pe primul loc, pe doi sau pe trei. Eu sper să câştige şi poate să ia medalie şi la 500 m. Dar dacă şi echipajul de la canoe dublu, Sprincean-Nuţă, se califică la 500 m din prima e un lucru senzaţional. Ei au făcut o pauză şi sunt în creştere acum, nu au ajuns încă în vârful de formă după pauza de doi ani”, a declarat Ion Bîrlădeanu, preşedintele FR de Kaiac-Canoe pentru Agerpres.

Chirilă poate obţine calificarea la JO 2024 dacă se clasează între primii cinci în proba de 1000 m.

Pentru cei care nu obţin biletele la Paris de la Duisburg, în mai 2024 are loc o ultimă competiţie europeană de calificări la Szeged (Ungaria).

În luna iunie, la Jocurile Europene din Polonia, Cătălin Chirilă a cucerit argintul în proba de 500 m. Proba olimpică de 1000 m nu a fost în program.

La Mondialele 2022, de la Dartmouth (Canada), Cătălin Chirilă (C1) a cucerit aurul la 1000 m şi argintul în proba de 500 m.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.