àgerpres
Sursa foto: Simion Mechho / Agerpres

Materiale igienico-sanitare şi pachete alimentare vor fi distribuite, miercuri, persoanelor defavorizate din cartierul Bendea din oraşul Babadag, care a fost carantinat, la finele săptămânii trecute, ca măsură de prevenţie a răspândirii noului coronavirus.

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Tulcea, materialele igienico-sanitare şi apa provin din depozitul central al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, scrie Agerpres.

„Este vorba despre 240 litri de apă plată (40 bidoane x 6 litri), 30 rezervoare pliabile pentru apă, 300 de recipiente de 1 litru de dezinfectant suprafeţe, 50 litri dezinfectant mâini, 1.000 perechi mănuşi de unică folosinţă, 270 bucăţi săpun şi 150 pachete şerveţele umede”, se arată în comunicat.

Produsele şi peste 100 de pachete cu alimente de bază vor fi distribuite miercuri, după ora 11,00, în cadrul unei acţiuni umanitare adresată familiilor nevoiaşe din cartierul Bendea, acţiune coordonată de Primăria Babadag şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, cu sprijinul Comunităţii Musulmane din Babadag.

Aproximativ 2.500 de persoane care locuiesc în cartierul Bendea au intrat, sâmbătă, 18 aprilie, în carantină, după ce un sfert din testele făcute în această zonă au fost pozitive la noul coronavirus.

Decizia a fost luată după ce autorităţile au suplimentat forţele de ordine pentru limitarea deplasării locuitorilor de aici, în condiţiile în care în perioada anterioară aproape 900 de persoane s-au întors din străinătate, iar 191 au fost izolate la domiciliu.

Autorităţile au amintit că mulţi tulceni din acest cartier nu au respectat restricţiile impuse prin ordonanţe militare şi au subliniat faptul că în 148 de case din acest cartier locuiesc peste 10 persoane în fiecare imobil, la unul dintre ele fiind înregistrate 42 de persoane, lucru care duce la creşterea riscului de transmitere a virusului.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.