* Curtea Constituţională a României (CCR) urmează să discute pe 12 iunie sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis asupra actului normativ pentru aprobarea OUG 4/2016 privind modificarea şi completarea Legii Educaţiei Naţionale 1/2011, care vizează retragerea titlului de doctor. Şeful statului a transmis, pe 19 aprilie, CCR sesizarea de neconstituţionalitate privind acest act normativ.

* Deţinutul de la Penitenciarul Tulcea care evadase dimineaţă părăsind un punct de lucru unde muncea în regim semideschis a fost prins. Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Cristina Enache, a precizat pentru AGERPRES că bărbatul a fost prins în zona localităţilor Frecăţei – Cataloi şi va fi reîncarcerat.

* Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus extinderea urmăririi penale faţă de Mircea Drăghici, trezorier al Partidului Social Democrat, cu privire la săvârşirea unei alte infracţiuni de delapidare. Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei notează în ordonanţă că, în calitate de trezorier al unui partid, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând formaţiunii politice respective, suspectul ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui autoturism de lux (marca Mercedes Benz model GLE 350 Coupe) cu o valoare de 324.800 lei, fără încasarea contravalorii acestuia la momentul înstrăinării.

* Infracţiunile comise cu violenţă au înregistrat, în perioada Floriilor şi a Paştelui catolic, o scădere cu 46% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind aplicate în acest weekend peste 19.140 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 7 milioane de lei, informează IGPR.

* Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Mircea Negulescu, în prezent suspendat din…

=

DETALII LA SURSA

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.