Prima ediție a evenimentului a coincis cu deschiderea sezonului estival din Delta Dunării.

Zeci de pescari și localnici s-au întrecut, pe faleza orașului dintre Dunăre și mare, în a prepara peștele tradițional al primăverii după vechi rețete: afumată, marinată, drob, grătar. Festivalul a fost organizat de primăria și casa de cultură a orașului, cu scopul declarat de a păstra și a pune în valoare gastronomia zonei, de a promova potențialul turistic din Delta Dunării, de a conserva și valorifica tradițiile minorităților care trăiesc în această zonă.
Printre oaspeți s-a aflat și vicepreședintele CJT, Dumitru Mergeani, care i-a asigurat pe organizatori de tot sprijinul instituției pe care o conduce în susținerea unor asemenea evenimente.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.