Sâmbătă, 10 februarie 2018, ora 19:00, Teatrul ,,Jean Bart” vă invită la premiera spectacolului ,,Poche!”, după ,,Puricele în ureche” de Georges Feydeau. Piesa de teatru se va juca și duminică, 11 februarie, la aceeași oră.
,,Puricele” sau ,,Puricele în ureche”, piesa de teatru scrisă de Georges Feydeau în 1907, s-a bucurat de-alungul timpului de o mare popularitate, la fel ca și celelalte creații dramatice ale autorului, devenind, la fel ca vinul bun, din ce în ce mai apreciată o dată cu trecerea anilor. De perioada Belle Epoque se leagă o mulțime de realizări artistice și culturale caracterizate printr-o forțare a granițelor manierismului academic și prin sădirea în conștiința publicului a ideilor de noutate, accesibilitate și libertate. De aceea și comedia ,,Poche!” abundă de situații comice iscate în jurul unor personaje al căror comportament se relevă ca imoral, lucru aproape nemaiîntâlnit în dramaturgia de până atunci.
Despre ce este vorba în ,,Poche!”? Din pricina unor dificultăți în îndeplinirea datoriilor conjugale, Victor Emmanuel Chandebize, directorul unei companii de asigurări, este bănuit de soția sa, Raymonde, de infidelitate. Aceasta, împreună cu Lucianne, prietena ei cea mai bună, pune la cale un plan prin care să-l prindă pe Chandebize în flagrant, aranjându-i un fals rendez-vous cu o ,,necunoscută ce-l adoră” la hotelul ,,Motănașul gentilom”. Și de aici se iscă înlănțuire de încurcături pe care numai imaginația lui Feydeau o putea născoci, creionând cu umor scene ritmate, imprevizibile și chiar absurde.
Pentru rolul Antoinette, bucătăreasa familiei Chandebize, a fost invitată la Tulcea o tânără actriță, Ana-Maria Pop, absolventă a Facultății de Teatru și Televiziune UBB Cluj și a unui master în Actorie la U.N.A.T.C. București. Direcția de scenă este semnată de Valentin Potrivitu, actor tulcean, absolvent al U.N.A.T.C București, revenit de curând pe meleagurile natale.
Distribuția: Victor-Emmanule Chandebize/Poche-Ionuț-Paul ȘTEFAN; Raymonde Chandebize-Irina NAUM; Lucianne Homenides de Histangua-Oana-Lavinia PISAROGLU; Camille Cheandebize-Costel ZAMFIR; Romain Tournel-Cristi NAUM; Doctorul Finache-Nelu SERGHEI;
Carlos Homenides de Histangua-Alecsandru DUNAEV; Augustin Ferraillon-Emanuel CRISTOIU;
Olympe Ferraillon-Inga MARCU; Antoinette-Ana-Maria POP; Eugenie-Nicoleta LUNGU; Rugby-Nicholas TEODORESCU; Bapristin-Ionel DURBALĂ; Etienne-Mihai GĂLĂȚAN.
Direcția de scenă/scenorgrafia: Valentin POTRIVITU. Coregrafia: Oana-Lavinia PISAROGLU. Fotografie și editare: Cătălin BODEA. Artwork: Eugeniu BARĂU. Ilustrația muzicală: Nicu CARAIGNAT.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.