Senator de Tulcea, actualmente ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici declara cu ceva vreme în urmă că are o diplomă obţinută de la Academia Naţională de Informaţii, dar nu a fost „nici măcar o dată” la cursul respectiv şi nu ştie de ce a primit-o.
Colegiul Național de Informații (CNI) anunță, printr-un comunicat de presă, că „în cazul domnului Teodorovici Orlando Eugen – seria I/2013, la nivelul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” a fost instituită o comisie de specialitate care a verificat respectarea procedurilor de obținere a diplomei de absolvire. Comisia de specialitate certifică următoarele aspecte referitoare la modul în care domnul Teodorovici Eugen Orlando a parcurs etapele aferente programului postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă „Colegiul National de Informații”: a depus cerere și dosar de înscriere la colocviul de admitere; a fost prezent și a susținut colocviul de admitere; a încheiat un contract de studii cu ANIMV; a plătit taxa de școlarizare aferentă programului „Colegiul National de Informații”; nu a susținut evaluările la cele trei discipline pentru care i-au fost acordate note;
nu a susținut examenul de certificare a competențelor; nu a ridicat personal certificatul de absolvire, de la sediul ANIMV.
Astfel, ținând cont de prevederile art. 144 alin. (4) din Legea educației naționale nr. 1/2011 precum și cele reliefate din lucrările Comisiei, se impune anularea certificatului de absolvire.
Menționăm că persoanele responsabile de încălcarea procedurilor de evaluare și acordare a certificatelor de studii din cadrul ANIMV nu mai au niciun fel de relație contractuală cu Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” sau cu Serviciul Român de Informații.
De asemenea, în urma deciziei comune a conducerii ANIMV şi CNI, Comisia a demarat verificări în privința tuturor absolvenților acestor cursuri, de la înființarea CNI și până în prezent. Menționăm că pe parcursul verificărilor, activitatea Colegiului National de Informații este suspendată.”

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.