Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat trei cetăţeni ucraineni aflaţi într-o ambarcaţiune, care desfăşurau activităţi de pescuit ilegal pe braţul Chilia, în apele teritoriale româneşti ale Dunării.
Ieri, 17 iunie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Chilia, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în zona comunei Chilia Veche, judeţul Tulcea, au observat la aproximativ 200 metri de malul românesc al Dunării o ambarcaţiune în care se aflau trei bărbaţi care pescuiau.
Poliţiştii de frontieră s-au deplasat către ei şi i-au legitimat, stabilind că sunt cetăţeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 38 şi 47 de ani, care au intrat ilegal în apele teritoriale româneşti şi desfăşurau activităţi de pescuit ilegal, folosind plase de tip monofilament.
Asupra celor trei persoane poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere fraudoloasă a frontierei de stat şi producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, faţă de care s-a instituit şi măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani, iar ambarcaţiunea şi plasele monofilament în lungime totală de 277 metri au fost ridicate în vederea confiscării.
Cele trei persoane au fost predate autorităţilor din Ucraina, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.
(Informații, foto și video: Garda de Coastă)

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.