Cod Galben Vant Tulcea

Meteorologii au emis avertizări de tip cod galben și portocaliu pentru ziua de 2 aprilie, în urma intensificărilor vântului în diverse zone ale țării.

Codul galben, valabil în intervalul orar 08:00 – 22:00, avertizează asupra intensificărilor vântului ce vor afecta întreaga țară. Se estimează că vitezele acestuia vor varia între 55 și 80 km/h, cu posibile vijelii, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 90 – 110 km/h. De asemenea, în aceste zone montane, la altitudini de peste 1600 m, sunt prognozate precipitații mixte și acumulări de apă între 10 și 20 l/mp, în special în Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali.

Codul portocaliu este în vigoare în intervalul 08:00 – 18:00 și este specific zonelor mai restrânse. Intensificările vântului vor afecta județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, cu viteze în general de 80 – 85 km/h, iar în zonele montane la altitudini mari rafalele vor depăși 120 km/h. Mai ales după-amiaza, vântul va influența și județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea.

Populația este sfătuită să fie precaută și să ia măsuri de siguranță în aceste condiții meteorologice extreme, iar autoritățile sunt pregătite să intervină în caz de necesitate.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.