Tot mai puţini turişti din străinătate au ajuns în Delta Dunării în acest an, iar cei care au venit în această zonă au preferat mijloace independente, situaţia fiind influenţată în principal de războiul din Ucraina.

Vicepreşedintele Asociaţiei „Descoperă Jurilovca”, Marius Potolea, a declarat, pentru AGERPRES, că unitatea pe care o conduce a înregistrat o creştere cu până la 20% a numărului oaspeţilor în comparaţie cu anul trecut, primul an de activitate al pensiunii deţinute, dar la nivel general situaţia nu este foarte bună.

„A fost o mică creştere faţă de anul trecut, dar mult sub ce a fost în pandemie şi mult sub ce a fost înainte de începerea războiului la vecini. Acest lucru a avut un impact foarte mare, negativ. Şi noi simţim efectele, chiar dacă suntem în zona continentală a Deltei. Suntem întrebaţi de oaspeţi care e situaţia şi ne-au spus că anul trecut nu au fost, la începutul verii nu au vrut să vină aici, din cauza acestei frici. Vedem o creştere, dar va mai dura ceva timp până să ajungă la nivelul pre-pandemie”, a menţionat Potolea.

El a remarcat faptul că anul acesta s-au deschis mai multe unităţi de cazare, iar fluxul de turişti a fost constituit, în principal, din români.

„Vedem constant că se deschid noi pensiuni în Jurilovca, în toată delta, şi atunci practic este bătălia poate mai mare pe acelaşi număr de oaspeţi. Înainte de pandemie, aveam foarte mulţi turişti străini care veneau pe biciclete, cu rulotele sau maşinile, iar acum sunt mult mai puţini, iar cei care vin au rulote şi sunt independenţi”, a mai spus vicepreşedintele Asociaţiei „Descoperă Jurilovca”.

Potrivit acestuia, sezonul estival pentru agenţii turistici din Deltă a început abia la finalul lui iulie, luna august fiind una foarte bună pentru toată lumea, dar cu o cerere foarte mare pentru weekend-uri.

„Anul acesta am organizat, pe parcursul verii, serate lipoveneşti cu grupurile vocale din Jurilovca. Oferim mese tradiţionale, excursii cu caiacul, cu bicicletele, cu bărcile şi atunci oaspeţii vin la noi pentru aceste experienţe pe care le pot avea în puţine locuri din Deltă. Anul acesta am avut o creştere cu 15-20% faţă de anul trecut”, a mai menţionat Marius Potolea.

Toamna este unul dintre anotimpurile cele mai potrivite pentru vizitarea Deltei, datorită numărului mare al păsărilor, dar şi a culorilor care înfrumuseţează peisajul, în opinia lui.

„Delta se simte altfel în extrasezon, când sunt mai puţini oaspeţi. Atunci când mergi cu barca sau caiacele în deltă, simţi altfel natura. Este liniştită”, a conchis vicepreşedintele Asociaţiei „Descoperă Jurilovca”.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.