Un căpitan de port din cadrul Autorităţii Navale Române, Căpitănia oraşului Măcin a fost condamnat pentru luare de mită.

Tribunalul Tulcea a decis, în primă instanţă, condamnarea inculpatului la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Inculpatului i-a fost interzis dreptul de a ocupa funcţia de căpitan de port sau o altă funcţie publică în cadrul Oficiilor de Căpitănie, pe o durată de 3 ani, ca pedeapsă complementară.

„Impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi teritoriul României fără acordul instanţei. Obligă inculpatul ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 80 zile, la Primăria oraşului Măcin sau la o unitate şcolară de pe raza oraşului Măcin, la alegerea Serviciului de Probaţiune. Dispune confiscarea de la inculpat a sumei de 50 de euro“, potrivit minutei judecătoreşti.

În actul de sesizare a instanţei, procurorii din Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea arată că, la data de 27 iunie 2017, inculpatul a primit suma de 50 de euro de la numitul (…) în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu pe care acesta le avea în cadrul Oficiului de Căpitănie Măcin, judeţul Tulcea, legate de transcrierea dreptului de proprietate şi schimbarea portului de înmatriculare a unei ambarcaţiuni, potrivit rolii.ro.

Căpitanul a contestat sentința la Curtea de Apel Constanţa.

Sursa

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.