Un deţinut de la Penitenciarul Tulcea a evadat luni, el părăsind un punct de lucru din localitatea Mineri, unde muncea în regim semideschis.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de Penitenciarul Tulcea, luni, în jurul orei 8,30, s-a constatat că deţinutul Regep Samir, în vârstă de 32 de ani, condamnat definitiv la opt ani, opt luni şi 273 de zile de închisoare pentru tentativă de omor, a părăsit un punct de lucru exterior de pe raza localităţii Mineri, judeţul Tulcea. Deţinutul era clasificat în regim semideschis.

În vederea capturării lui au fost dispuse mai multe măsuri: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Tulcea, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei Tulcea şi Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea. De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete interne care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului, precizează sursa citată.

Bărbatul are păr negru întins, faţă rotundă, ten măsliniu, frunte lată, ochi căprui, are statură atletică şi 1,70 metri înălţime. La momentul părăsirii punctului de lucru era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni de trening gri, bluză neagră, încălţăminte sport de culoare albă.

Penitenciarul Tulcea menţionează că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deţinere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul penal cu închisoare de la şase luni la trei ani.

Pentru orice informaţie cu privire la deţinut cetăţenii sunt rugaţi să apeleze la 112 sau la Penitenciarul Tulcea (pe numărul de telefon 0240.531.551). AGERPRES/(AS – autor: Iulia Carciog, editor: Andreea Rotaru, editor…

=

DETALII LA SURSA

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.