FOTO smartradio.ro

Austria este prima țară în care vaccinarea devine obligatorie pentru toată lumea începând de marți, 1 februarie.

Noua lege care a intrat în vigoare vizează toate persoanele în vârstă de peste 18 ani.

„Noi, ca politicieni, avem responsabilitatea de a ne asigura că sistemul de sănătate încă funcționează, că societatea, în ansamblu, poate trăi normal”, a declarat Karoline Edtstadler, ministrul în guvernul de la Viena.

Obligativitatea vaccinării urmează să expire în ianuarie 2024 sau mai devreme, dacă pandemia va permite acest lucru. Autoritățile austriece vor începe verificarea să verifice oamenii la jumătatea lunii martie, potrivit ziare.com

Persoanele care refuză vaccinul riscă amenzi de la 600 de euro până la 3.600 de euro. Sunt exceptate de la această regulă femeile însărcinate, dar și persoanele care nu se pot vaccina din motive medicale.

Aproximativ 72% dintre cetățenii Austriei sunt complet vaccinați.

Au fost proteste

Mii de oameni au ieșit pe străzile din Viena sâmbătă, 15 ianuarie, pentru a protesta față de intenția guvernului de a introduce vaccinarea obligatorie.

”Guvernul trebuie să plece!”, a scandat mulţimea la protestul din centrul Vienei, devenit un eveniment de rutină pentru sâmbătă.

În noiembrie 2021, guvernul a anunţat al patrulea lockdown naţional şi a precizat că va face vaccinarea obligatorie pentru toţi austriecii.

De la debutul pandemiei, Austria a raportat peste 1,4 milioane de cazuri de infectare cu Covid-19 şi aproape 14.000 de decese.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.