La Muzeul de Etnografie și Artă Populară a fost vernisată o expoziție temporară de costume tradiţionale, eveniment organizat de Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion“ și de Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti Argeș.
Expoziția se înscrie în manifestările organizate cu prilejul Centenarului României. Publicul vizitator va putea admira portul popular de sărbătoare din Arad, Argeș, Banat, Bistrița-Năsăud, Dobrogea, Gorj, Maramureș, Muscel, Vaslui și Vrancea.
La vernisaj au participat reprezentanţii administrației locale – vicepreședintele Consiliului Judeţean, Petre Badea, primarul municipiului, Constantin Hogea, precum şi PS Visarion, Episcopul Tulcii.
„Expoziția de anul acesta evidențiază portul popular de sărbătoare al femeilor și bărbaților din Arad, Argeș, Banat, Bistrița-Năsăud, Dobrogea, Gorj, Maramureș, Muscel, Vaslui și Vrancea. Unitatea portului popular românesc se înscrie ca o coordonată importantă în tabloul general al unității culturale a românilor de pretutindeni. Dincolo de valoarea sa patrimonială, costumul reprezintă pentru neamul românesc un simbol național”, a spus, în cuvântul de deschidere, vicepreședintele Badea.
A
nsamblul Dor din Sarighiol de Deal, condus de profesorul Dumitru Caimacan, a susținut un spectacol folcloric. Evenimentul de astăzi deschide seria manifestărilor Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice „Dobrogea și Marea Unire la Centenar“ care va avea loc vineri, 27 aprilie, la Muzeul de Istorie din Parcul Monumentului Independenței.
Expoziţia poate fi vizitată până în luna septembrie.

 

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.