video
1594641280 Mqdefault.jpgauto.jpeg

Pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile de concediu ale multor români. Pentru că regulile se schimbă de la o zi la alta, iar numărul îmbolnăvirilor este când mai mic, când mai mare, cei mai mulți dintre noi căutăm oferte de vacanță în țara noastră.

Ora de Sibiu a făcut un tur al litoralului românesc pentru a vedea care sunt stațiunile în care se ține cont de distanțarea socială și care sunt cele pe care trebuie să le ocolim în această vară dacă nu vrem să ne îmbolnăvim. Am găsit un litoral mai mult pustiu, prețuri nesimțite la puținele terase deschise în stațiunile de fițe dar și stațiuni în care se respectă regulile și se ține cont de distanțarea socială. Am cuprins în acest articol toate informațiile care v-ar putea fi utile dacă mergeți la mare în România în această vară.

Mamaia, mai goală ca niciodată

Incursiunea noastră pe litoralul românesc a început la Mamaia, stațiunea în care merg de obicei amatorii de clubbing și aventuri extravagante. Stațiunea era aproape goală duminică la orele prânzului. Am început ziua cu o plimbare cu telegondola. Prețul unui bilet este 20 de lei iar copiii sub 7 ani au gratuitate. Am admirat de sus plajele aproape goale și ne-am bucurat în liniște de peisajul marin.

La prânz, situația s-a mai schimbat puțin. Turiștii au început își facă încet – încet apariția pe la terase și pe plajă. Cu toate că turiștii se schimbă de la vară la vară, Mamaia pare să rămână la fel. Asta nu se întâmplă pentru că stațiunea nu ar avea nevoie de nicio îmbunătățire, ci pentru că oamenii par încântați de ce găsesc aici, fără să fie însă prea multe schimbări de la un an la altul.

O noapte de cazare costă între 350 lei/ noapte și 1000 de lei, în funcție de numărul de stele. Un șezlong costă 60 de lei, iar baldachinul 200 de lei pe zi. Prosoapele întinse direct pe nisip sunt mai multe anul acesta. Cu toate că zona Cazinoului este cea mai cunoscută din Mamaia, nu este atât de aglomerată, comparativ cu zona de sud a stațiunii.

„Șezlongul e foarte scump. Am plătit 60 lei. Parcă l-am cumpărat ca să-l duc acasă, nu să stau pe el câteva ore”, ne-a spus o turistă nemulțumită.

Am consultat și meniurile câtorva restaurante pentru a compara prețurile cu cele din alte stațiuni. În medie, o băutură răcoritoare costă 10 lei, o limonadă 15 lei, o cafea 12 lei, iar pentru o bere la draft trebuie să scoți din buzunar în jur de 15 lei. Cu toate că restaurantele sunt din ce în ce mai multe, nelipsitele pălării de crochete mexicane, clătite și alte “gustări” sunt la mare căutare.

„Noi suntem patru – doi adulți și 2 copii. Am mâncat câte o supă și câte o friptură cu salată, am servit băuturi răcoritoare și bere și nu ne-am luat desert. Am plătit în total 390 de lei, 450 cu bacșișul ospătarului”, ne-a spus o turistă venită la Mamaia din Slobozia.

În general, ospătarii poartă mască la terase dar sunt și restaurante în care angajații întâmpină clienții cu masca sub nas, sub bărbie sau deloc.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.