Ora de Sibiu
Raluca Turcan.jpg

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat sâmbătă la Sibiu că Guvernul a intrat „în linie dreaptă” în ceea ce priveşte organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Turcan le cere parlamentarilor „să accepte că Guvernul trebuie să se sincronizeze cu Parlamentul”

„Suntem în linie dreaptă pentru realizarea alegerilor anticipate şi Partidul Naţional Liberal este decis să demareze procedura de alegeri anticipate şi să ajungem ca în acest an să avem alegeri anticipate astfel încât guvernarea eficientă pe care PNL a reuşit să o obţină pentru un termen scurt să poată fi extinsă pentru cel puţin patru ani de zile” a declarat Raluca Turcan sâmbătă la Sibiu.
Aceasta a acuzat că „România are un guvern care lucrează şi un Parlament care blochează” susţinând că există proiecte pe care Guvernul le susţine, dar care sunt blocate în Legislativ. „Prin anticipate putem spune că se rezolvă şi se îndeplinesc două principii fundamentale. Unul este principiul democratic şi anume că structura parlamentară trebuie să reflecte voinţa oamenilor şi s-a văzut că în ultimele alegeri susţinerea PSD-ului s-a înjumătăţit, susţinerea PNL s-a dubat. Al doilea principiu este cel al eficienţei. Când Guvernul  lucrează şi Parlamentul blochează lucrurile trebuie să găsească o rezolvare” a mai spus Turcan.

 

Raluca Turcan susţine că în Camera Deputaţilor Comisia juridică „fuge” de fiecare dată când este prezentat un proiect important al Guvernului, scopul fiind acela de a bloca proiectele.

„Cerem tuturor  reprezentanţilor Parlamentului României care încă nu au înţeles necesitatea alegerilor anticipate să accepte că, dacă vrem ca în România lucrurile să funcţioneze bine, rapid şi eficient, atunci Guvernul trebuie să se sincronizeze cu Parlamentul, proiecte pentru care există voinţă atât la nivel de Guvern cât şi de preşedinte de ţară să poată să fie rezolvate prin Parlament care să aibă o structură care să lucreze în interes public. Procedura anticipatelor nu este o procedură pe care să o gândim din perspectiva interesului unui partid politic, ci din perspectiva românilor care merită ca opţiunile lor politice să se reflecte în structura Parlamentului” a adăugat viceprim-ministrul.
Raluca Turcan a criticat fosta guvernare PSD acuzând măsurile „împotriva românilor” şi antieuropene pe care le-au luat predecesorii actualului guvern.
Turcan a mai spus că cel mai probabil vom fi chemați la urne la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.