Ora de Sibiu
Original Declaratie De Presa 11 10 2019 2.jpg

Președintele Klaus Iohannis a trimis Camerei Deputaților și Senatului două scrisori prin care solicită convocarea unei sesiuni extraordinare parlamentare pentru angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

Potrivit regulamentului Camerei Deputaților, aleșii se potr întruni în sesiune extraordinară la cererea Preşedintelui României, a Biroului permanent sau a cel puţin unei treimi din numărul deputaţilor.

„ Cererea de convocare a unei sesiuni extraordinare se face în scris şi va cuprinde ordinea de zi, precum şi perioada de desfăşurare a sesiunii. Neaprobarea de către Cameră a ordinii de zi solicitate împiedică ţinerea sesiunii extraordinare”, prevede articolul 84 din regulamentul Camerei Deputaților.

Guvernul a transmis, luni dimineață, documentul de asumare a răspunderii pe proiectul de lege privind revenirea la alegerea primarilor în dpuă tururi.

În acest context, Lia Olguța Vasilescu a anunțat că PSD negociază cu toate partidele parlamentare pentru depunerea unei moțiuni de cenzură. Sunt necesare 233 de voturi pentru a demite Guvernul Orban.

https://connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v5.0

Mediafax.ro

Klaus Iohannis a trimis Parlamentului scrisori pentru convocarea unei sesiuni extraordinare — https://bit.ly/2tqSHdE

Slået op af Mediafax.ro i Mandag den 20. januar 2020

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.