Actualizare, ora 14.00: ANM a prelungit avertizarea Cod galben până la ora 20.00. Fenomene vizate: precipitații mai ales sub formă de ninsoare, polei, intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece. În intervalul menționat, vor fi perioade cu precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în cea mai mare parte a țării, astfel că pe arii restrânse se va forma polei și local se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor cu viteze de 50…60 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70…80 km/h, viscolind și spulberând zăpada. Vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă.
Ora 11.00: Codul galben de vreme rea, cu lapoviță, ninsoare, polei și frig expiră în această după-amiază (marți, 20 martie, ora 15.00), dar ANM ar putea prelungi avertizările meteorologice. În următoarele zile se vor menține temperaturile scăzute, favorizând producerea înghețului și poleiului pe șosele.
La ora 11.00 toate drumurile naționale și autostrada A2 erau deschise circulației, iar drumarii de la CNAIR acționează cu utilaje care împrăștie material antiderapant.  Pe drumurile județene se circulă în condiții de iarnă, temperatura medie este de minus 3 gr. C, vânt slab, vizibilitate buna. Ploaia înghețată face polei pe carosabil, se intervine cu autobasculante cu lamă și sărăriță și autogredere.
Autoritățile repetă apelul către șoferii care pleacă la drum –  să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.