SAMSUNG CSC

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a organizat o serie de activităţi educaţionale cu scopul de a forma un comportament responsabil faţă de natură, începând cu o informare corectă şi continuând cu implicarea în activităţi practice desfăşurate în aer liber.

Manifestările au fost prilejuite de Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită în fiecare an la 5 iunie.
Un grup de 20 de elevi de la Şcoala gimnazială din Murighiol „s-au conectat”la frumuseţea naturii, în zona lacului Sărături Murighiol, marcându-se astfel atât Ziua Europeană a Parcurilor, cât şi Ziua Mediului. Activitatea a constat în prezentarea însemnătăţii evenimentelor de mediu, prezentarea acestei zonei strict protejate, observaţii ornitologice cu ajutorul binoclului şi a lunetei, fişe de identificare a speciilor de păsări caracteristice zonei. Evenimentul s-a desfăşurat în parteneriat ARBDD, Şcoala Gimnazială Murighiol şi Asociaţia Euro Tulcea.
La Chilia Veche s-a desfăşurat o activitate practică – s-au plantat pomi şi flori aduse de către copii, în vecinătatea şcolii şi în parcul din localitate. La acţiune au participat un număr de 50 de elevi şi cadre didactice.
La Tulcea, evenimentele de mediu au fost celebrate printr-o acţiune ce s-a desfăşurat în Parcul Personalităţilor. A fost prezentat[ biodiversitatea din parc și s-a organizat un concurs de recunoaştere a speciilor şi de identificare a acestora.
La Sulina a avut loc o acţiune de amploare, dedicată Zilei Mondiale a Mediului. A fost organizat un marș al elevilor purtând pancarte cu mesaje îndemnând la protecția mediului. Marşul s-a încheiat la Centrul de Vizitare Sulina, unde a fost făcută o prezentare a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi a fost vizionat un film documentar. La acţiune au participat 130 de elevi şi cadre didactice de la Liceul Teoretic ,,Jean Bart” Sulina, de la Cercul de Ecologie al Palatului Copiilor filiala Sulina, Palatului Copiilor Craiova, Clubul Copiilor Sighişoara, Clubul Copiilor Victoria (Braşov).
Mesajul promovat de ARBDD prin astfel de activităţi este: Mediul în care trăim ne influenţează calitatea vieţii, sănătatea şi evoluţia, iar orice acţiune de celebrare dedicată naturii este de fapt o celebrare a vieţii. Ne dorim ca toate aceste activităţi să contribuie la transmiterea către generaţiile viitoare a unui mediu curat și sănătos, în principiul dezvoltării durabile.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.