Tema acestui an este Educaţia pentru Mediu şi Climă. Până în anul 2020 se va derula o campanie de conştientizare a omenirii cu privire la problemele de mediu şi poluare.

Istoricul Zilei Pământului
Prima Zi a Pământului din 22 aprilie 1970 a inclus un forum educațional pentru americani, cu privire la problemele de mediu și de conservare. 20 de milioane de americani au ieșit pe străzi, în parcuri, și săli de conferințe pentru a cere un mediu sănătos și durabil, în largi mitinguri ce au cuprins țara de la un ocean la celălalt. Mii de colegii și universități au organizat demonstrații și forumuri educaționale împotriva deteriorării mediului. Ziua Pământului 1970 a activat un spirit care a dus la aprobarea Legilor pentru Aer curat, Apă curată, Specii periclitate. Multe alte legi de mediu inovatoare au urmat în curând.
Astăzi Rețeaua Ziua Pământului lansează o
Campanie de educație globală pentru mediu și climă până la Ziua Pământului din anul 2020. Campania doreşte ca fiecare absolvent de școală, din întreaga lume, să fie un cetățean educat privind mediul și clima, gata să ia măsuri și să fie o voce a schimbării. Acest obiectiv nu este doar un imens angajament pe viitor, este în același timp critic și necesar în prezent. Semnarea Acordului de la Paris este un pas spre atenuarea efectelor schimbărilor climatice. Educația trebuie să fie o parte esențială a acestui efort.

Anul 2020 marchează a 50-a aniversare a Zilei Pământului. Trebuie să profităm de acest moment pentru a inspira acțiuni globale care protejează pământul împotriva provocărilor fără precedent ale secolului 21. Rețeaua Ziua Pământului va lansa o serie de inițiative tematice îndrăznețe, pentru a stimula o inegalabilă colaborare la nivel mondial.
(Foto: National Geographic).

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.