Peste 200 de pești vii au fost redați mediului natural, iar valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproape 9000 de lei.

Controalele Comisariatului de Control Integrat din cadrul Administrației Rezervației Biosferei au găsit încălcări ale legislației privind activitățile economice și de pescuit din zonele protejate.
Într-o singură lună (aprilie) s-au efectuat aproape 269 de acțiuni de inspecție. Abaterile de la prevederile legale de mediu au fost sancționate cu un avertisment și 5 amenzi în valoare toatlă de 8800 lei. Printre contravenții se numără construirea fără acte de reglementare și decolmatarea unui canal. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării (din abandon) 233 unelte de pescuit: 142 setci monofilament (11320 metri), 28 setci fir textil (1400 metri), 59 vintire, câte o năpatcă, lansetă, mulinetă și talian, precum și o cantitate de 411 kg de peşte (caras, crap, roșioară, babușcă, plătică, șalău, singer) în valoare de 1813 lei, cantităţi predate la Centrele de Primă Vânzare.
Au fost redate mediului natural, în stare vie, următoarele cantităţi de peşte: 11 exemplare șalău subdimensionat, 68 exemplare caras subdimensionat, 95 exemplare babuşcă subdimensionată, 18 exemplare plătică subdimensionată, 12 exemplare biban subdimensionat.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.