În primul semestru din acest an s-au deschis 3.510 proceduri noi de in­sol­ven­ţă, în creştere cu 16% faţă de S1/2021, şi cu 6% peste nivelul ante­rior pandemiei de Covid-19, arată cel mai re­cent studiu realizat de Coface România, în luna august a acestui an.

Cele mai multe insolvenţe des­chise în primul se­mestru al anului cu­rent au fost înre­gistrate în sectorul construcţiilor (710), urmat de comer­ţul cu amănuntul (467) şi comerţul cu ridicata şi distribuţie (407), iar pier­de­rile financiare cauzate de companiile insolvente în S1/2022 au ajuns la 2,7 mld. lei, plus 36% faţă de anul pre­cedent şi aproape cât toate pierderile generate de companiile care au intrat în insolvenţă în anul 2020, scrie Mediafax.

„Primul semestru al anului 2022 conturează un tablou al mediului economic şi de afaceri plin de provocări. Situaţia insolvenţelor în S1 confirmă tensiunile prin care trec firmele în încercarea de a supravieţui într-un cadru aflat în continuă schimbare. În acest context cu foarte multe incertitudini şi provocări pentru mediul de afaceri, probabil numărul companiilor care îşi vor întrerupe activitatea va înregistra o creştere cu două cifre, amplitudinea şi impactul financiar cauzate de companiile insolvente fiind dependente de evoluţia contextului geopolitic şi a tabloului macroeconomic“, a spus Alina Popa, country manager al Coface România, în timpul unei conferinţe de presă.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.