În perioada 24 – 27 aprilie a.c., Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române coordonează, la nivel naţional, o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane.

Poliţiştii vor acţiona pe drumurile publice din municipiu şi judeţ, pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicaţi conducătorii auto care efectuează transport public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, fără a respecta legislaţia în vigoare.

În cadrul acţiunii vor fi folosite echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea acestora.

Prezenţa aparatelor RADAR are în primul rând un scop preventiv, de reducere a vitezei şi sporirea atenţiei participanţilor la trafic, poliţiştii tulceni acţionând în vederea determinării conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor meteo-rutiere.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor aplica măsurile legale în toate cazurile de nerespectare a legislaţiei în domeniu.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.