Cu prilejul marcării a 130 de ani de la nașterea dirijorului George Georgescu, ansamblul Violoncellissimo condus de Marin Cazacu va susține vineri, 19 mai, ora 19.00, un concert de extraordinar la Muzeul de Artă din Tulcea.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Tulcea și Primăria Municipiului în colaborare cu Asociația George Georgescu. Cei douăzeci și unu de violonceliști ai ansamblului vor cânta „De la clasic la divertisment”, repertoriu care include lucrări de Mozart, Piazzolla, Dimitrescu, Șostakovici.
Ansamblul Violoncellissimo este unul dintre cele mai de succes ansambluri camerale românești din ultimii 20 ani. Acesta a fost înființat la inițiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, care începând de anul trecut este președintele juriului Concursului Internațional de Interpretare Muzicală George Georgescu.
Alături de actuali și foști studenți ai UNMB, Marin Cazacu a deschis un drum nou în promovarea muzicii și a tinerelor talente. Participările la Festivalul Internațional „George Enescu” din 2001 și 2013 au fost considerate evenimente inedite și s-au bucurat de un imens succes. Concertul „Violoncellissimo” din 4 mai 2008 de la Ateneul Român, când pe scenă au apărut 60 de violonceliști, și cel din 26 mai 2013 cu 100 de violonceliști au fost considerate evenimente de cartea recordurilor.
Repertoriul ansamblului este alcătuit din piese originale și transcripții muzică ușoară, populară, pop, clasică, contemporană și divertisment. Varietatea genurilor abordate reflectă posibilitățile tehnice și expresive ale unuia dintre cele mai îndrăgite instrumente muzicale violoncelul, instrumentul de suflet al lui George Georgescu.
(Foto: arhivă Ansamblu)

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.