Întâlnirea la Tulcea, creditată de Colegiul Medicilor din România cu ore de Educaţie Medicală Continuă, a cuprins comunicări orale, prezentări video, expoziţie medicală specializată, simpozioane de firmă şi ateliere practice.

Conferința este organizată de Grupul Medicilor de Familie Tulcea, cu tema „Comunicarea şi colaborarea interdisciplinară – una din cheile succesului medical“. La eveniment iau parte specialiști în boli infecţioase, cardiologie, gastroenterologie, medicină internă, oncologie, pneumologie, psihiatrie, chirurgie generală, chirurgie plastică, ginecologie, oftalmologie, ortopedie, urologie.
La începutul întâlnirii, dr. Monica Ifrim, președinte al Grupului Medicilor de Familie din Tulcea, a amintit despre dr. Doina Isac, cea care a gândit încă de anul trecut acest eveniment de marcă, dar care în urmă cu câteva luni și-a pierdut viața într-un tragic accident rutier.
Pe lângă oficialii din sănătate (președintele Casei de Asigurări de Sănătate, Eugenia Vasile, managerul Spitalului Județean, Tudor Năstăsescu), la deschiderea lucrărilor s-au aflat și reprezentanții administrației locale – vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, George Luchici, și primarul municipiului, Constantin Hogea. Aceștia au salutat prezența participanților la conferința organizată la Tulcea, subliniind importanța profesiei acestora în viața comunității: (…) Dumneavoastră, medicii de familie, aveți un rol crucial în asigurarea asistenței medicale din întreg județul: constituiți baza sistemului medical, sunteți cei la care au acces absolut toți tulcenii, asigurați o triere adecvată a cazurilor ce trebuie să ajungă în spitale, aveți o abordare integrată a sistemului de sănătate, construită în jurul fiecărui pacient și, poate cel mai important, sunteți cei care asigură prevenția, element extrem de important în ceea ce privește sistemul de sănătate publică, per ansamblu“, a spus vicepreședintele Luchici.

În județul Tulcea sunt 98 de medici de familie aflați în contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Numărul acestora este însă insuficient, pentru a asigura asistența medicală primară celor aproape 170.000 de asigurați fiind necesari 123 de medici. Există încă localități neacoperite, cea mai dificilă situație fiind în zona de apă a Deltei Dunării.
(L.P)

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.