Consilierii locali ai municipiului Tulcea au decis astăzi transferul părții de faleză care aparținea Primăriei (în jur de 16.000 mp) în proprietatea Consiliului Județean. În acest mod, întreaga promenadă, cu portul și cheurile de acostare, intră în administrarea unui singur proprietar.
Scopul acestei treceri este intenția accesării fondurilor europene prin mecanismul de finanțare ADI-ITI, necesare reabilitării acestei zone.
Se încheie astfel așteptare de ani de zile în care județul Tulcea s-a zbătut să ia faleza de la APDM (societate care se mulțumea să colecteze banii din exploatare fără să investească mai nimic înapoi). Din acest moment, nu mai există nici un impediment pentru accesarea de fonduri pentru reabilitarea și modernizarea acestei principale zone a orașului.
Propunerea inițială de hotărâre a fost completată cu două amendamente: după finalizarea investiției suprafața respectivă să redevină în proprietatea consiliului local, iar accesul la cheul de acostare pentru navele Primăriei să fie gratuită pe perioada derulării lucrărilor (în principal, pentru nava care asigură trecerea în suburbia T. Vladimirescu).
Primarul Constantin Hogea a reamintit plenului că, din acest moment, noul proprietar își va asuma în integralitate gestionarea acestei zone, inclusiv partea de igienizare, întreținere mobilier urban etc.
Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate, cu votul „pentru” al celor 20 de consilieri locali prezenți, din toate grupurile politice, motivat de dorința tuturor de a avea, în sfârșit, o faleză europeană.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.