foto Spynews

ISU Delta Tulcea a primit, miercuri dimineață, două apeluri din partea unor tulceni care au semnalat că în zona Nufăru – Malcoci – Valea Nucarilor ar fi căzut aparate de zbor implicate în atacurile Rusiei asupra porturilor dunărene din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Daniel Năstase, a menţionat că apelurile au fost primite în jurul orei 5,00 și că pompierii nu au intervenit în ultimele ore pentru stingerea vreunui incendiu care ar fi putut izbucni în urma impactului dintre un posibil aparat de zbor și sol.

Forțele ruse au continuat, în noaptea de marți spre miercuri, atacurile asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Reni și Ismail, în proximitatea graniței dintre Ucraina și România, iar populația din opt localități tulcene a primit, în noaptea de marți spre miercuri, primul mesaj RO-ALERT pentru a se proteja în timpul atacurilor.

Ministerul Apărării Naționale a monitorizat în timp real situația aeriană în zonele de responsabilitate, iar în urma apelurilor populației, împreună cu forțe și mijloace din alte instituții ale Sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță naţională, investighează semnalele primite.

Zona Nufăru – Malcoci – Valea Nucarilor este la aproape 15 kilometri sud de granița româno-ucraineană, între brațul Sfântu Gheorghe al Dunării și complexul Razim-Sinoe.

Conform informațiilor disponibile, este posibil ca două avioane de luptă rusești să fi căzut în această zonă, în urma atacurilor asupra porturilor dunărene din Ucraina. Însă, până la finalizarea investigațiilor, nu se poate confirma cu certitudine acest lucru.

În cazul în care avioanele ar fi căzut în România, acest lucru ar reprezenta o escaladare a conflictului din Ucraina și ar putea avea implicații semnificative pentru securitatea României.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.